Archief

Gerard Joling op openingsfeest 400 jaar Maassluis

Gerard Joling gaat op het openingsfeest van 400 jaar Maassluis optreden. Dit feest vindt plaats op vrijdagavond 16 mei, de dag dat Maassluis zich 400 jaar geleden losmaakte van Maasland. Dat heeft de Stichting 400 jaar Maassluis bekendgemaakt.

Tijdens deze avond wordt er ook een lasershow gegeven in de havenkom. Hierbij worden historische beelden gebruikt. Dit is een initiatief van de Stichting Sleepboothaven Maassluis.

Voorafgaand aan het feest zal burgemeester Karssen in de Groote Kerk, vlakbij het graf van dominee Fenacolius, de grondlegger van de zelfstandigheid van Maassluis, in zijn toespraak stilstaan bij vier eeuwen Maassluis. Daarna volgt de opvoering van de Acte van Separatie, een kort stuk van Gerry Hanneman-De Jong, waarin met een knipoog wordt teruggekeken op de gedenkwaardige dag. Burgemeester Karssen en Arnoud Roodenburg, burgemeester van Midden-Delfland en daarmee Maasland, spelen hierin een rol.

Op zaterdag 17 mei is de Vaardag Sleepboothaven Maassluis. Dan kunnen bezoekers meevaren op sleepboten en is er een vlootschouw op de Nieuwe Waterweg. In het centrum van de stad zijn er allerlei feestelijkheden.

In de maanden mei tot en met september zullen diverse evenementen worden georganiseerd. Kijk voor de programmering op www.ervaar400jaar.nl.