Archief

Westland krijgt jeugdlintje

De gemeente Westland roept een speciale onderscheiding voor jongeren in het leven. Dit jeugdlintje is bedoeld voor actieve vrijwilligers die vanwege hun jonge leeftijd niet in aanmerking komen voor andere onderscheidingen. Het eerste jeugdlintje zal worden uitgereikt op een jeugdconferentie in november.

Het jeugdlintje kent drie leeftijdscategorieën: 6 tot en met 12 jaar, 13 tot en met 17 jaar en 18 tot en met 23 jaar. Een jury bepaalt wie in aanmerking komt. Per jaar worden er maximaal tien jeugdlintjes uitgereikt. Alle gelukkigen ontvangen een cadeaubon van 50 euro. Vitis Welzijn coördineert het nieuwe initiatief.

In onze regio kent ook de gemeente Maassluis een jongerenonderscheiding, de Jongerenmedaille. Die ging naar de jeugdambassadeurs, wielertalent Leco Hendriks en de jonge klimaatdeskundige Nora Ouali. Midden-Delfland heeft de Jonge Vrijwilligersprijs. Vorig jaar werd deze voor het eerst uitgereikt aan Nick Koene, vanwege vrijwilligerswerk voor de kinderboerderij van Schipluiden.