Archief

Karssen blijft jaar extra burgemeester Maassluis

Burgemeester Koos Karssen van Maassluis blijft een jaar langer eerste burger van de stad. In oktober wordt Karssen 70 jaar en zou hij eigenlijk moeten stoppen. In plaats daarvan wordt hij per 1 november benoemd tot waarnemend burgemeester tot 2 november 2015. Dit is de uitkomst van gesprekken tussen de Commissaris van de Koning met de fractievoorzitters van Maassluis.

Gelet op de openstelling van een aantal burgemeestervacatures direct na de gemeenteraadsverkiezingen en capaciteitsproblemen bij de provincie komt Maassluis pas in het najaar van 2014 aan de beurt voor openstelling van de vacature. De fractievoorzitters hebben de commissaris verzocht om een waarnemend burgemeester te benoemen om de periode tot aan de benoeming van een nieuwe burgemeester te overbruggen.

Karssen wordt benoemd tot waarnemend burgemeester, omdat fractievoorzitters en de commissaris van de Koning vinden dat hij de kennis en ervaring heeft om forse taakverzwaring in het kader van de decentralisaties in het sociale domein te regelen. Belangrijk in dit verband is het verder intensiveren van de bestaande samenwerking met Schiedam en Vlaardingen.

Karssen is blij dat hij nog een jaar door mag gaan in Maassluis: "Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Ik ben ook ontzettend vereerd met deze wens van de gemeenteraad."

Categorieen:
Maassluis Algemeen