Archief

Aangehouden voor oplichting ouderen

Een 58-jarige vrouw uit Wateringen is dinsdagochtend in haar woonplaats aangehouden voor oplichting, diefstal, witwassen en valsheid in geschrifte. De vrouw had het voorzien op ouderen. De politie kwam de zaak op het spoor nadat een aantal ouderen aangifte had gedaan van oplichting.

De vrouw sprak op straat haar beoogde slachtoffers aan en wist zo hun vertrouwen te winnen. Hierna zonderde de vrouw haar slachtoffers af van hun vrienden en familie en wist zij huissleutels, identificatiebewijzen, administratie en betaalpassen van haar slachtoffers te bemachtigen. Als deze niet vrijwillig werden afgegeven, dan stal de verdachte ze.

Vervolgens liet de verdachte zich bijschrijven op verzekeringen en vroeg ze extra betaalpassen aan. Op deze manier wist zij grote bedragen contant geld op te nemen, betalingen per pin en periodieke betalingen te laten plaatsvinden. Ook gaf de vrouw zich uit voor een medewerkster van de Immigratie- en Naturalisatiedienst en wekte zij bij immigranten de illusie dat zij onder meer verblijfsvergunningen kon regelen.

Vandaag (dinsdag) is een huiszoeking bij de verdachte gedaan. Hierbij maakte de recherche gebruik van forensische en financiële experts. Ook werd een deskundige van de Vreemdelingendienst ingezet. Bij de doorzoeking zijn diverse spullen aangetroffen en in beslag genomen met betrekking tot de oplichtingszaken.

Categorieen:
Wateringen Algemeen