Archief

Zorgen bij LPF om toekomst drinkwater

De raadsfractie van LPF Westland maakt zich zorgen over de toekomst van het drinkwater in onze regio. Daarom wil de fractie er door middel van schriftelijke vragen achter komen, in hoeverre het college van B en W bekend is met en betrokken is bij deze problematiek.

Recentelijk is vanuit de Provinciale Staten van Zuid-Holland zorg geuit over het mogelijk tekort aan drinkwater in de toekomst, stelt LPF. Ook de beschikbaarheid van zoetwater voor gebruik in de land- en tuinbouw zou gevaar lopen.

De hoeveelheid zoetwater in Zuid-Holland dreigt volgens de fractie af te nemen door het zout maken van het Volkerak-Zoommeer en het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen. In 2005 kwam LPF-Westland al met motie 'Kierbesluit', waarin deze problematiek aan de orde is gesteld. Hoewel de motie werd aangenomen, werd er destijds toch wel wat lacherig over gedaan.

"Maar naar nu blijkt, kan in de nabije toekomst niet meer voldaan worden aan de vraag naar drink- en gietwater", aldus de LPF. Zij wijst er op, dat het Westland voor zoetwater is aangewezen op het Brielse Meer, dat verbonden is met het Haringvliet.

Gezien de belangen voor onze gemeente, vraagt de fractie of het college bereid is hierover in contact te treden met de relevante instanties om deze problematiek te bespreken en oplossingen aan te dragen of bewerkstelligen.

Categorieen:
Westland Algemeen