Zaterdagvoetbal: Quintus wint topper van Maasdijk

Sportclub Monster heeft een ruime overwinning behaald op streekgenoot Naaldwijk Breekpunt in de wedstrijd was het wegzenden met een rode kaart van Tom Verbakel, dit gebeurde na een half uur spelen in de eerste helft. Op sportpark Polanen won de thuisploeg met 3-0.

VDL deed goede zaken tegen Zevenhoven. In Maassluis won VDL met 2-1 en blijft zodoende meedraaien in de subtop van deze klasse.

MVV'27 bezorgde HVC'10 een goede dienst. Op sportpark De Commandeur won MVV'27 verrassend van mede-koploper Be Fair. Ondanks een man minder in de laatste vijftien minuten wist MVV'27 in de slotminuut de winnende treffer te scoren. Roel Nooteboom was de maker.

HVC'10 profiteerde van de misstap van Be Fair en wist haar wedstrijd wel te winnen. In Scheveningen won de Hoekse ploeg met 2-0 van HVC'10. De voorsprong van HVC'10 is nu drie punten ten opzichte van Be Fair.

Lyra beet diep in het stof tegen Vitesse Delft. De Lierse ploeg opende goed en opende de score middels Max van Delft. Niet veel later verdween dezelfde speler met rood van het veld. Vitesse Delft besliste in de tweede helft de wedstrijd door vier keer te scoren.

Derde klasse A

Westlandia blijft aan de leiding in haar klasse. De Naaldwijkse ploeg won bij nummer voorlaatst TAC'90. In Den Haag werd het 4-0 voor Westlandia. De voorsprong Honselersdijk blijft drie punten.

Honselersdijk blijft in het spoor van Westlandia. Op sportpark De Strijphorst had de thuisploeg het moeilijk tegen Ariston'90. Pas in de laatste tien minuten kon de nummer twee van de ranglijst het verschil maken en won 4-2.

KMD boekte een belangrijke overwinning in strijd om de vierde plaats. Deze plaats geeft misschien recht op deelname van de nacompetitie. In Loosduinen won KMD met 3-1 van nummer vier GDA en komt in punten gelijk met de opponent.

Vierde klasse D

De topper tussen Quintus en Maasdijk is geëindigd in een overwinning voor de Heulse ploeg. Aan de Leeuwerik won Quintus met 2-1. Door deze overwinnig heeft Quintus nu drie punten voorsprong op de voormalige koploper en heeft zelfs een wedstrijd minder gespeeld.

MSV'71 dreigt achterop te raken in de titelstrijd. In Rotterdam verloor MSV'71 met 3-2 van Excelsior Rotterdam. De achterstand op Quintus bedraagt nu zeven punten. Verburch boekte een nuttige zege op DVC. In Poeldijk won de thuisploeg met 2-1. Door deze overwinning blijft Verburch kans hebben om nacompetitie te halen.

Karakteristieken

Lyra - Vitesse Delft 1-4 (1-0)

Max van Delft

Rood: Max van Delft.

Bijzonderheid: Scheidsrechter liep tijdens de wedstrijd een blessure op.

Honselersdijk - Ariston '80 4-2 (1-0)

Mourad Naimi, Loek Grootscholten, Kenan Muminovic (2)

Sven van der Meer, Bas Hogervorst

Bijzonderheden: Excelsior Maassluis is dit weekend vrij. De wedstrijd tussen FC 's-Gravenzande en XerxesDZB (Hoofdklasse B) is afgelast.