Zaalkorfbal: Valto wint topper van Merwede

Eerste klasse C

ODO heeft nog een kans om direct lijfsbehoud te bewerkstelligen. De Maaslandse formatie won de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter HKC en zag concurrent Sparta Nijkerk verliezen in de kampioenswedstrijd van Rapid. In sporthal De Hofstede was de thuisploeg veruit de betere ploeg en leidde halverwege de wedstrijd met 11-6.

Na de pauze hielden beide ploegen elkaar nagenoeg in evenwicht. ODO trok de wedstrijd met 17-11 naar zich toe. Met nog één speelronde te gaan staat ODO op een p/d plaats en heeft één punt achterstand op Sparta Nijkerk. ODO gaat opbezoek bij Fiks en Sparta gaat op bezoek bij Vitesse.

Tweede klasse F

Valto heeft op miraculeuze wijze de winst gepakt in de topper tegen Merwede. Op de laatste speelronde kan Valto in eigen sporthal de kampioensvlag hijsen bij minimaal een gelijkspel tegen Korbatjo. In sporthal De Stoep in Sliedrecht deelde Merwede bijna de gehele wedstrijd de lakens uit, maar Valto wist in de laatste fase van de wedstrijd alsnog de winst te pakken. De thuisploeg opende sterk en zette Valto direct onder druk. De voorsprong van 10-6 bij rust voor de thuisploeg was dan ook terecht.

Na de pauze duurde het lang voordat Valto het gat gedicht had. Na een 11-7 tussenstand met nog twintig minuten te spelen, wist de Lierse ploeg langzaam dichterbij te komen. Een 13-10 achterstand met nog ruim 10 minuten te spelen gaf Valto nog hoop. In de resterende minuten wist Valto in een spannende en zinderende slotfase een 15-14 overwinning uit het vuur te slepen.

Voor Dijkvogels zal op de laatste speeldag beslist worden of de Maasdijkse ploeg volgend seizoen in de tweede klasse zal uitkomen. In de streekderby tegen CKC Maassluis deed de ploeg uit Maassluis haar sportieve plicht en won als hoger geklasseerde ploeg van Dijkvogels. In de Olympia hal verloor Dijkvogels met 15-8.

ONDO kon de Westlandhal tegen Vlaardingen/Ridderhof niet verder komen dan een 14-14 gelijkspel. De ruststand was 9-10 in het voordeel van de bezoekers die voor haar laatste kans vochten.

Nummer zes Dijkvogels heeft één punt voorsprong op Vlaardingen/Ridderhof en moet volgende week zelf winnen van ONDO om op eigen kracht in veiligheid te blijven. De Vlaardingers spelen de Waterwegderby tegen CKC Maassluis.