Archief

Chrysantenstraat opnieuw van de agenda

Het nieuwe bestemmingsplan voor het braakliggende terrein aan de Chrysantenstraat in Naaldwijk wordt opnieuw van de agenda van de gemeenteraadsvergadering gehaald. De wethouders El Mokaddem en Meijer verklaren, dat zij nog in overleg zijn met een aantal omwonenden. Oorspronkelijk zou het bestemmingsplan al op 17 december jl. door de gemeenteraad zijn besproken, maar nu blijkt 4 maart evenmin haalbaar te zijn.

Het college van B en W wil er ruim twintig kavels vrij verkopen, waarbij de kopers gebruik moeten kunnen maken van een erfpachtconstructie. Deze proef zou een stimulans voor de doorstroming op de woningmarkt moeten opleveren. Maar eerst dient een nieuw bestemmingsplan te worden vastgesteld en het concept daarvan leverde in de afgelopen maanden tal van bezwaren van omwonenden op.

De wethouders proberen nu het draagvlak bij deze omwonenden te vergroten. "Dit overleg verloopt constructief en een aantal oplossingen/veranderingen wordt nu nader onderzocht alvorens deze in het plan verwerkt kunnen worden. Wij willen dit proces met de bewoners zorgvuldig doorlopen", stellen zij in een memo aan de gemeenteraad.

De betreffende grond is in 2011 vrijgekomen door de sloop van het scholencomplex ISW Chrysantenstraat. In het voorjaar van 2012 wilde toenmalig wethouder Bogaard er een CPO-project tot stand brengen. Dat is een project waarbij toekomstige bewoners samen als opdrachtgever fungeren voor de bouw van hun woningen. Na een hoopgevende start, bleken er uiteindelijk te weinig kandidaten te zijn om het project van de grond te krijgen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen