Archief

Strafeis zaak wietkwekerij Opstalweg bekend

Twee mannen hebben dinsdag van het OM hun strafeis te horen gekregen voor het hebben van een wietkwekerij in een kassencomplex aan de Opstalweg in Naaldwijk. De politie deed daar in november vorig jaar een inval. Ook werden twee woningen doorzocht. Er werden onder meer 5 kilo henneptoppen, 545 hennepstekken en 70 kilo illegaal vuurwerk gevonden.

De hoofdverdachte, een 52-jarige 's-Gravenzander, krijgt als het aan het OM ligt een straf van 12 maanden cel waarvan 4 voorwaardelijk. Hij is met zijn broer eigenaar van de kas. De 68-jarige medeverdachte uit Rotterdam moet als het aan het OM ligt 8 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, de gevangenis in.

Al in 2012 werd gestart met een onderzoek naar de kas. Bij het anonieme meldpunt van de politie waren meerdere meldingen van een hennepgeur binnengekomen. Bij de doorzoekingen werd naast wiet, kweekmateriaal en vuurwerk ook de administratie van de hennepkwekerij gevonden.

De 's-Gravenzander ontkent alle betrokkenheid. Volgens hem verhuurt hij de schuur aan zijn zus en kunnen er heel veel mensen in de schuur komen. De officier van justitie gelooft dit niet, omdat de man een strafblad heeft, waar onder andere meermalen handel in hennep op voorkomt. Zo is hij in 2012 nog veroordeeld voor de handel in hennep en deelname aan een criminele organisatie.

De Rotterdammer heeft bij de politie verteld dat hij op de ochtend van de politie-inval hennepstekken en toppen had opgeborgen in de schuur. De officier vermoedt dat de Rottermdammer een grotere rol in de hennepteelt heeft, maar heeft hiervoor geen bewijs. Daarom legt ze hem het alleen het bezit van de op 7 november aangetroffen hennep ten laste.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.