Archief

'Haal ook in Westland energiecoördinator binnen'

De gemeente Westland zou, naar het voorbeeld van de gemeente Eindhoven, een gemeentelijke energiecoördinator moeten aanstellen, stelt de raadsfractie van Progressief Westland. In Eindhoven heeft dat tot miljoenen euro's aan besparingen geleid. "Al na twee maanden was het salaris van deze ambtenaar terugverdiend", verklaart de fractie.

In schriftelijke vragen aan het college van B en W wijst fractievoorzitter Spaans op de ambitie van Westland om de meest duurzame glastuinbouwgemeente van ons land te worden. "Een uitstekende ambitie, maar verduurzaming heeft echter regie nodig. Hiervoor is de functie van energiecoördinator in het leven geroepen", stelt Spaans.

Een energiecoördinator helpt bedrijven, organisaties en particulieren te besparen op hun energiefactuur. Hij of zij begrijpt goed hoe energie-installaties werken, die weet welke maatregelen energiebesparend zijn en kan berekenen hoeveel deze maatregelen zullen opbrengen. Vaak is met het toepassen van eenvoudige maatregelen al een forse besparing op de energienota te realiseren.

Progressief Westland wil onder meer weten, of het college haar opvatting deelt, dat er nog veel te besparen valt op de energiekosten van de gemeente Westland. En ook of wordt overwogen om ook een energiecoördinator aan te stellen.

Categorieen:
Westland Algemeen