Archief

Gemeente roept D66-actie halt toe

D66 Westland is door de gemeente verboden door te gaan met het aanbrengen van verkiezingsboodschappen op stoepen. Toen de partij dinsdagochtend voor het voormalige gemeentehuis in Wateringen bezig was, riep een ambtenaar de actie een halt toe.

De verkiezingsleus werd aangebracht in zogeheten 'reverse graffiti'. Daarbij wordt er een sjabloon op de straat gelegd en wordt het nog zichtbare deel van de tegels schoongespoten met water. Wat overblijft is een afbeelding, die na een aantal weken weer verdwijnt.

Volgens de gemeente is er sprake van het illegaal aanbrengen van reclame-uitingen. D66 vindt juist dat er niets wordt aangebracht, maar juist wordt weggehaald: namelijk straatvuil. Ook op andere plekken is deze duurzame manier van boodschappen verspreiden toegepast.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat reclame maken in de openbare ruimte een vergunning moet worden aangevraagd. "Dat het op een duurzame manier gebeurt, maakt niet uit. Als iedereen dit zou doen, liggen de straten vol". Verder wordt verwezen naar de verkiezingsborden die de gemeente in elke kern heeft laten plaatsen.