Zaalhandbal heren: benauwde zege DIOS

De reserves van Quintus hebben het lot bezegeld van PK/Unitas. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg met 36-25 van de Drentse opponent. Promovendus Unitas is de eerste ploeg die officieel degradeert. Het lot van White Demons wordt de komende weken bezegeld. De ruststand was 15-15. Pascal Eversteijn werd topscorer met 10 doelpunten, hij maakte eveneens de mooiste treffer van de middag. Quintus staat gedeeld achtste met de reserves van Eurotech/BEVO.

Het bereiken van de nacompetitie is nog steeds haalbaar voor DIOS. In de Ballonhal moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om de reserves van Kras/Volendam van zich af te houden. De bezoekers uit Volendam waren tot ruim 10 minuten voor tijd de betere ploeg, maar in de slotfase kon DIOS de eerste thuisnederlaag voorkomen en de twaalfde zege in eigen huis pakken.

DIOS moest in de eerste helft een achterstand goed maken en wist de rust te bereiken met een 14-14 gelijke stand. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Toch wist Volendam een voorsprong van twee doelpunten op te bouwen. Het moest bij DIOS uit de tenen komen om de ongeslagen thuisstatus te behouden. In de laatste tien minuten nam DIOS het voortouw en knokte het zich naar de overwinning. In de slotfase schoot Robin Huisman DIOS in veilige haven.

Door de 28-26 overwinning blijft DIOS in de race voor winst van de vierde periode en kan zich ook nog via de competitie plaatsen voor de nacompetitie. Het zal wel een moeilijke opgave worden omdat over twee weken kampioenskandidaat en koploper Hercules op visite komt in Den Hoorn. Steve Pottuyt en Wouter van den Ende waren topscorers met vijf doelpunten. Keeper Luc Monteny maakte zijn debuut.