Archief

Stimuleringsprijs voor violiste Spruit

Aan het einde van de 55e Maassluise Muziekweek heeft Marjolein Spruit de Rabobank Stimuleringsprijs in ontvangst mogen nemen. De violiste mag maximaal 1.500 euro besteden aan het volgen van een masterclass.

In de categorie 7 en 8 jaar werd Josephine Hui-en Tenguh op piano eerste. Nina Rosbergen veroverde op cello de eerste plaats in de categorie 9 en 10 jaar.

In de categorie 11 en 12 jaar werd Merlijn Benjamin de Vos, ook op cello, eerste. Bij de 13- tot en met 15-jarigen behaalde Anuschka Pedano op altviool de eerste prijs.

In de categorie 16 t/m 20 jaar lagen de jurybeoordelingen zo dicht bij elkaar, dat werd besloten de drie eerste allen te laten optreden tijdens het slotconcert. Eerste plaats: Lidewij Guinevere de Vos op viool; Sebastian Magry werd op piano tweede en Rosanne de Boer op harp derde.

Er was een afzonderlijke prijs voor Nederlandse composities. Hier werd Lieselotte van Tol op piano eerste. Rest nog de categorie Ensembles, waarbij de eerste prijs ging naar Koperkwartet Four Single Men, bestaande uit Bas Scheepmaker, Tjitte van der Schee, Thomas Scheepmaker en Dimitri Kras.

Categorieen:
Algemeen