Zaalhandbal heren: nederlaag Westlandia in topper

Quintus is de degradatiepoule begonnen met een overwinning. De Heulse ploeg speelde tegen streekgenoot en aartsrivaal Hellas een wedstrijd met twee gezichten. Was de Heulse ploeg vorige week oppermachtig van begin tot einde, nu was het begin matig aan Heulse zijde. Na 15 minuten spelen was de stand 5-5 en was coach Overkleeft na 20 minuten al genoodzaakt om de tweede time-out te nemen. De coach kreeg zijn ploeg scherp en Quintus liep uit naar een voordelige marge van zeven doelpunten bij de rust: 13-7.

In de Hellashal bleek de wedstrijd beslist te zijn. Quintus was in de tweede helft oppermachtig. Hellas kon niet en de Heulse ploeg liep langzaam weg bij de Haagse opponent. Hellas wist ruim een half uur niet tot scoren te komen. Na ruim 45 minuten was de stand 6-21 in het voordeel van Quintus. De eindstand werd uiteindelijk 30-9 in het voordeel van de leider in de degradatiepoule.

WPK/Westlandia heeft de koppositie prijsgegeven. De Naaldwijkse ploeg wist de topper tegen EHC niet winnend af te sluiten. In sporthal De Fluit in Leidschendam bleek EHC duidelijk te sterk voor de bezoekers: 31-24. Voor de tweede keer dit seizoen won EHC van Westlandia. In Naaldwijk eindigde de wedstrijd in 27-23 voor de nieuwe koploper. EHC gaat nu aan de leiding met één punt voorsprong op Westlandia. Er zijn nog drie speelronden te gaan. De volgende wedstrijd voor Westlandia is tegen nummer drie Oliveo.