Zaalhandbal dames: Quintus speelt gelijk tegen SEW

Eredivisie

Virto/Quintus heeft in de eerste wedstrijd in de kampioenspoule een punt verloren. De Heulse ploeg kon in Noord-Holland tegen Westfriesland/SEW een ruime marge van enkele doelpunten niet winnend over de eindstreep trekken en zag de tegenstander in de voorlaatste minuut langszij komen: 23-23. Zuur voor de Westlandse dames, want vanaf het eerste fluitsignaal nam de ploeg de leiding. Toch speelde Quintus niet op het vertrouwde niveau en verzuimde om bepaalde kansen te pakken.

Quintus had een sterke start en had de controle over de wedstrijd. Na ruim tien minuten spelen was de stand 5-2 in het voordeel van de Heulse ploeg. De marge bleef lange tijd rond de twee, drie doelpunten. De ruststand was 14-12 voor Quintus. Na de pauze liepen de bezoekers langzaam weg en wisten de marge te vergroten naar vijf doelpunten. Dit was ongeveer na 43 minuten spelen. SEW sloop langzaam dichterbij en vond de bekroning vlak voor het eind van de wedstrijd in de vorm van het gelijkspel. QUintus had nog wel de laatste kans van de wedstrijd, maar het schot belandde op de paal. Aanstaande donderdag speelt Quintus de tweede wedstrijd in de kampioenspoule Kwebbel/E&O komt op bezoek in Kwintsheul.

WPK/Westlandia heeft de nederlaag van afgelopen woensdag niet weten te verwerken. De Naaldwijkse dames hadden zich tegen Internos definitief veilig kunnen spelen, maar de nummer voorlaatst pakte uiteindelijk twee belangrijke punten in strijd om lijfbehoud. Westlandia leidde halverwege de wedstrijd met 13-11. In de tweede helft stond Westlandia te vaak met een speler minder op het veld en daar wist Internos van te profiteren en won de voorlaatste thuiswedstrijd met 28-23. Anja Berendse en Patty Kouwenhoven waren beide goed voor vijf treffers. Westlandia kan na deze speelronde veilig zijn indien hekkensluiter Fortissimo minimaal gelijk speelt tegen Nieuw Heeten. Anders heeft de Westlandse ploeg uit de resterende twee wedstrijden minimaal één punt nodig om op eigen kracht volgend jaar weer eerste divisie te spelen.

De reserves van Virto/Quintus verloren hun voorlaatste uitduel van het seizoen. In en tegen Nieuwegein werd met 23-19 verloren. Quintus had moeite met het fysieke spel van de thuisploeg, dat nu definitief veilig is. De Heulse ploeg staat op een vierde plaats.

Tweede divisie B

Verburch heeft de tweede plaats weer overgenomen van Gemini. De Poeldijkse ploeg won zelf en zag concurrent Gemini verliezen van Hercules. Verburch denderde over de reserves van Handbal Venlo heen. Na een 16-9 ruststand won Verbruch met 35-14. Verbruch heeft nu twee punten achterstand op VELO, dat morgen in actie komt. Gemini volgt op drie punten van de Wateringse koploper.