Archief

Prinses bij overhandiging elektronische neuzen

Prinses Laurentien was donderdagmiddag in Maassluis aanwezig bij het overhandigen van twee e-noses (luchtmeetstations). Die werden overhandigd door Jos Steeman, directeur van Vopak, aan wethouder Huub Eitjes.

Een e-nose detecteert stoffen van bedrijven en ontgassende schepen, zodat de bron van bijvoorbeeld stank en schadelijke stoffen snel achterhaald kan worden. Prinses Laurentien is als strategisch adviseur van het Havenbedrijf nauw betrokken bij de belangen op het gebied van milieu in het havenindustriegebied.

Maassluis heeft al twee elektronische neuzen. Om een eerste stap te zetten in het uitbreiden van het netwerk naar een regionaal systeem, schonk Vopak de twee e-noses. Maassluis doet daar nog een schepje bovenop en schaft er zelf ook nog eens vier aan, om zo een dekkend systeem langs de Waterweg te realiseren.

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft samen met de Milieudienst DCMR als doel om in 2016 rond de driehonderd e-noses in het Rijnmondgebied te hebben. De resultaten van de metingen zijn te zien via www.luchtmeetnet.nl

Categorieen:
Maassluis Algemeen