Archief

Oplichters supermarkt dreigen op tv te komen

De politie is op zoek twee jongeren die begin deze maand bij de Albert Heijn in 's-Gravenzande de boel probeerden op te lichten. Zij wilden dit doen door vervalste zegelboekjes in te ruilen voor geld. Melden de twee zich niet uit zichzelf, dan toont de politie camerabeelden waarop de verdachten te zien zijn in het opsporingsprogramma WOS Alert.

Het duo probeerde op vrijdag 7 februari twee volle zegelboekjes in te leveren. De caissière die deze in ontvangst nam, zag bij het nakijken dat de zegels vervalst waren. Toen zij dit tegen de jongens zei, rende het tweetal de zaak uit.

Eerder, op maandag 3 februari deed zich bij hetzelfde filiaal een soortgelijk incident voor. Toen probeerde een circa 50-jarige vrouw een vervalst boekje in te leveren. Toen bij haar de fraude werd ontdekt, wist zij snel de winkel te verlaten.

De politie bestudeert momenteel de beelden van het duo dat op 7 februari toesloeg. Indien dat onderzoek niet tot identificatie leidt, zal na overleg met het Openbaar Ministerie worden besloten om de twee jongeren te tonen in WOS Alert. "De twee verdachten kunnen zich dan ook beter komen melden aan het politiebureau", aldus de politie.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen