Archief

Noodkreet bij Oranjevereniging Maasland

Het bestuur van de Oranjevereniging Maasland schreeuwt om versterking. Op de website van de vereniging is donderdag een 'Noodkreet' geplaatst. "Het zou toch zonde zijn, als de Oranje-viering in Maasland zou verdwijnen? Den Hoorn is reeds gestopt, Schipluiden staat op de tocht en nu dus ook Maasland", aldus het bestuur.

De laatste jaren is het bestuur van de Oranjevereniging Maasland behoorlijk uitgedund. Er zijn nu nog vier bestuursleden over, die alles zelf organiseren, voorbereiden en uitvoeren. Hoewel Koningsdag (Koninginnedag) een zeer goed bezocht evenement is in Maasland, is er tot op heden nog niemand gevonden die zich bij het bestuur wil voegen om er samen de schouders onder te zetten.

De huidige vier bestuursleden zijn allemaal mensen met een fulltime baan en gezin; het begint hun dan ook boven het hoofd te groeien. Verder dient het bestuur van een vereniging een oneven aantal leden te hebben, om bij besluitvorming het staken van stemmen te voorkomen.

Tijdens de jongste vergadering is besproken om dit jaar een vereenvoudigde versie te houden van Koningsdag, omdat domweg de mankracht ontbreekt. Komt daar geen verandering in, dan zegt het bestuur zich genoodzaakt te zien om in 2015 drastische maatregelen te nemen. In de komende jaarvergadering (5 maart a.s.) zal het bestuur dit voorleggen aan de aanwezige leden en een besluit nemen.

Categorieen:
Maasland Algemeen