Archief

Nieuwe namen 10 jaar Westland-feest bekend

Glennis Grace, Xander de Buisonjé, Frans Duijts, Djumbo en Gebroeders Ko komen op zondag 22 juni naar Westland. Dat heeft de organisatie van het jubileumfeest Westlandse Cross bekend gemaakt. Afgelopen dinsdag werd bekend dat Roel van Velzen, Di-rect en Rowwen Hèze op zaterdag 21 juni het 10-jarig bestaan van Westland meevieren.

Van donderdag 19 tot en met zondag 22 juni staat er een lang feestweekend gepland, vol muziek, cultuur, kunst en sport. Op donderdag is er een feestdag voor het bedrijfsleven. Vrijdagochtend is er een veteranendag. 's Avonds begint het feest officieel. Dan geven Westlandse culturele verenigingen een optreden.

Zaterdag 21 juni gaat de eerste editie van de Westlandse Cross van start. Er zijn fietscrosswedstrijden en een wedstrijd Glans van de schans. De deelnemers van dat laatste onderdeel gaan met hun fiets van een schans af, om in een container met tomaten te belanden. Daarna moeten ze een bel luiden en een zo snel mogelijke tijd neerzetten.

Zaterdagavond treden niet alleen Roel van Velzen, Di-rect en Rowwen Hèze op: ook een nader bekend te maken Nederlandse topband verschijnt op het podium. De avond wordt afgesloten door een aanstormend Westlands talent.

Zondag 22 juni spelen Westlandse bands. 's Middags treden Glennis Grace, Xander de Buisonjé, Frans Duijts, Djumbo en Gebroeders Ko op bij Westland Muziekland. Er worden binnenkort nog meer bands bekend gemaakt. Om 17.00 uur sluiten de Kromme Jongens het feest af met een 1,5 uur durend concert.

Wie zaterdagavond naar het feest wil, betaalt 20 euro. Westland Muziekland op de zondagmiddag kost 10 euro. Kaarten zijn vanaf 8 maart te koop bij café De Slimmerick in Naaldwijk en vanaf 15 maart bij bar Plein 1959 in 's-Gravenzande. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan het goede doel. Worden alle kaarten verkocht, dan is dat 30.000 euro. Meer informatie is te vinden op www.westland10jaar.nl of www.westlandsecross.nl.