Archief

Curatoren gericht op doorstart Arend-Sosef

De curatoren van het failliete Arend-Sosef proberen zo veel mogelijk bedrijfsactiviteiten te verkopen aan geïnteresseerden, met een doorstart als doel. De rechter-commissaris heeft, om de kans op een succesvolle doorstart te vergroten, voor een periode van (voorlopig) twee maanden een zogenaamde afkoelingsperiode gelast.

Gedurende zo'n afkoelingsperiode mogen derden goederen die hun eigendom zijn en die zich bij het gefailleerde bedrijf bevinden, niet ophalen. De afkoelingsperiode is bedoeld om de curator de tijd te geven zich een oordeel te vormen over de failliete boedel: welke goederen zijn wel eigendom van de gefailleerde en welke niet?

Verder gaan de curatoren na wat de reden is geweest voor het faillissement van het tuinbouwtoeleveringsbedrijf. Totdat dit onderzoek is afgerond, worden er geen verdere mededelingen gedaan.

Arend-Sosef werd dinsdag jl.failliet verklaard nadat de bank een kleine week eerder de geldkraan had dichtgedraaid. Het bedrijf is ontstaan na een fusie tussen Nic Sosef uit Honselersdijk en Van der Arend in Poeldijk. In de zomer van 2013 moest het bedrijf grondig reorganiseren.