Archief

Skatebaan houdt raad verdeeld

De in Monster aan te leggen skatebaan blijft binnen de Westlandse gemeenteraad de gemoederen bezighouden. De gemeente zit met de inlossing van een belofte aan de plaatselijke jeugd, maar binnen de raad bestaat ook verzet tegen het plan.

Het college van B en W kwam in september met een nieuwe locatie voor een skatebaan in Monster op de proppen: bij de Zeereep in de toekomstige nieuwbouwwijk Duingeest, tussen Monster en 's-Gravenzande. Tegen een eerdere locatie aan de Haagweg was bezwaar gemaakt door omwonenden.

De gemeente had al eens een skatebaan besteld voor Monster, maar omdat er lange tijd geen locatie werd gevonden, is die toen maar in 's-Gravenzande geplaatst.

Wethouder Meijer verklaarde dinsdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad, dat de baan in Monster op ruim zeventien meter afstand van de dichtstbijzijnde woningen komt te liggen. Fractievoorzitter Rijneveen van Gemeentebelang Westland wees op een vergelijkbare situatie in 's-Gravenzande. Hij had bij de politie en het Meldpunt Leefomgeving geïnformeerd naar de klachten over deze baan, die in juni 2012 in gebruik is genomen. Die bleken er niet te zijn, maar wel twee verzoeken. Omwonenden vroegen om een extra prullenbak en de jeugd wilde er graag een bankje bij hebben.

De fractie van Westland Verstandig-LEO2.0 heeft aangekondigd om in de raadsvergadering van 4 maart met een motie te komen om de aanleg van de baan tegen te houden. De fractie vindt, dat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de omwonenden van de Zeereep in Monster, die ook bezwaren hebben geuit. Met betrekking tot de vergelijking met de skatebaan in 's-Gravenzande zegt fractievoorzitter Duijsens, dat deze niet of nauwelijks wordt gebruikt.