Archief

College akkoord met plan De Kade

Het college van B en W in Maassluis stemt in met de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek voor het project De Kade. Dit is een nieuwbouwplan met een woon- en werkkarakter, dat langs de Nieuwe Waterweg moet worden gerealiseerd, op de plek waar nu nog buizencoatingsfabriek Conline is gevestigd.

Het project omvat minimaal 472 en maximaal 600 woningen en appartementen en minimaal 6720 m2 en maximaal 7840 m2 aan detailhandel. Dit wordt onderverdeeld in vijf zogeheten lobben, eivormige blokken. Tussen de lobben is er plek voor veel groen. Aan elk uiteinde van een lob wordt de mogelijkheid gelaten voor robuuste appartementencomplexen. Of en hoeveel torens er komen, is uiteindelijk afhankelijk van de vraag in de woningmarkt.

Tussen de lobben en de spoorweg is een handelskade voorzien. In robuuste pakhuizen zoals die nu zijn te vinden in de haven van Maassluis, kunnen kleine bedrijven zich huisvesten. Daarbij is er rekening mee gehouden, dat de Laan 1940-1945 wordt doorgetrokken. Of dit kan door middel van een tunnel onder de spoorweg door, moet uit verder onderzoek blijken. De eventuele start van de bouw zou in de periode 2017-2020 plaats kunnen vinden.



Het onderzoek ligt nu bij de gemeenteraad die haar akkoord moet afgeven. Als zij dit doet, zal het programma verder worden uitgewerkt. Zo moet de ontsluiting van het verkeer en de fasering van het programma nog verder worden uitgewerkt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen