Archief

Scouting: Brug beperkt ons ernstig

De Scouting Kwintsheul heeft grote moeite met één van de twee geplande bruggen in de Zwethzone. Deze blokkeert het verbrede deel van de Monsterwatering, het belangrijkste vaarwater om de 130 jeugdleden te leren zeilen. Daarom wordt de gemeente Midden-Delfland gevraagd de plannen voor de wandelbrug aan te passen.

Wat de scouting betreft zijn er twee oplossingen. De eerste is de brug een beweegbaar deel te geven, zodat er zeilboten langs kunnen. De tweede is de brug zuidelijker te realiseren, voorbij de zwaaikom aan het einde van de Molenlaan.

Deze suggesties zijn neergelegd bij politieke partijen. CDA Westland vraagt haar college zich voor een oplossing in te zetten. Ook wil ze weten of de bruggen een belemmering vormen voor het Varend Corso.

De bruggen leveren de gemeente Midden-Delfland hoofdbrekens op. Met een eerder voorstel ging de raad niet akkoord. Vervolgens werd de gemeente door het Stadsgewest Haaglanden teruggefloten, want er zijn afspraken gemaakt over de fiets- en wandelverbindingen. Het college heeft gezegd zich bewust te zijn van de belemmering van de scouting, maar vindt dat de verschillende belangen goed zijn afgewogen.