Archief

Arbeidsmigranten: Maassluis wil Westland volgen

Het college van B en W van Maassluis wil de gemeente Westland volgen in de manier waarop deze arbeidsmigranten behandelt. Zo vindt het college het nodig dat er een gemeentelijk informatiepunt komt waar arbeidsmigranten zich kunnen inschrijven.

"Aan de ene kant wordt arbeidsmigranten de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van voorzieningen waar ze recht op hebben wanneer ze zich inschrijven. Aan de andere kant ontwikkelt de gemeente een preventieve aanpak om het escaleren van eventuele problemen te voorkomen", aldus het college in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente Westland voert al enige tijd het beleid dat arbeidsmigranten die langere tijd in de gemeente wonen, zich moeten inschrijven. Daarmee wordt de gemeente door het ministerie van Binnenlandse Zaken als voorbeeld gesteld hoe het zou moeten. De gemeente Maassluis is hierop in gesprek gegaan met Westland.

Voor het opstellen van een plan van aanpak is een structurele financiƫle bijdrage van de gemeenteraad nodig. Volgens het college is de ervaring van de gemeente Westland dat de kosten worden terugverdiend door de baten via het Gemeentefonds.