Zaalhandbal dames: duur verlies Westlandia en VELO

In strijd om een plaats in de nacompetitie heeft WPK/Westlandia een dure nederlaag geleden bij streekgenoot Virto/Quintus. In de Van der Voorthal leek de Naaldwijkse ploeg een overwinning te gaan pakken, want na de eerste helft tegen de reserves van Quintus leidde het met 13-9. In de tweede helft kon de thuisploeg het gat van vier treffers dichten en een spannend slot volgde waarin Quintus uiteindelijk de overwinning voor zich wist op te eisen: 24-23. Bij Quintus was Dionne Visser met zes treffers het meest succesvol. Jenny van der Hoeven scoorde zeven keer voor Westlandia.

Door de nederlaag heeft Westlandia alle geluk nodig om de nacompetitie te bereiken. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft het vier punten achterstand op United Breda, dat komende woensdag de tegenstander is. Indien Westlandia wint bij de promovendus dan houdt het kans om de nacompetitie te bereiken.

Veneco/VELO heeft de derde nederlaag van het seizoen opgelopen. Door de nederlaag tegen MHV'81 is de strijd om het kampioenschap helemaal weer open. VELO en Gemini gaan strijden om de hoogste eer in deze divisie. In Wateringen namen de bezoekesters uit Mill na de eerste helft een 15-14 voorsprong. In de tweede helft profiteerde MHV'81 van het matige verdedigen aan Wateringse zijde. Uiteindelijk verloor VELO met 28-26.

VELO heeft met nog vijf wedstrijden te gaan drie punten voorsprong op Gemini, dat één wedstrijd moet inhalen. De Wateringse ploeg kan de volgende wedstrijd het vertrouwen opvijzelen tegen de reserves van Hellas. Daarna volgt de beladen derby tegen Verburch. VELO sluit af met wedstrijden tegen Hercules, Iason en AAC 1899. De Zoetermeerse opponent speelt nog achtereenvolgens tegen Hercules, Iason, AAC1899, Foreholte en de reserves van Handbal Venlo. Daarnaast haalt Gemini nog in tegen Leudal.