Archief

Oranje Trophy met proloog van start

De proloog van de Oranje Trophy, met deelname van twee teams uit deze regio, is zaterdagmiddag prima verlopen. De rit liep van Amsterdam naar Rotterdam. Op de plek waar de Holland Amerika lijn in Rotterdam haar oorsprong kent, werden de teams voorgesteld en zijn de auto's vervolgens de zeecontainer ingegaan. Alles wordt naar New York gebracht.

Het team Wim van der Burgh en Mark Mosterd komt uit Maasland, terwijl ook Bo van der Voort uit Maasland en Geraldine van der Voort uit Maassluis samen een team vormen.

De groep van 23 deelnemende teams vertrekt medio volgende maand naar de Verenigde Staten om een tocht van 25.000 kilometer te maken naar de oranjecamping bij het WK voetbal in Braziliƫ. Op 25 maart vertrekt de Oranje Trophy dan richting Braziliƫ in een tocht die door drie continenten en 14 landen gaat. De trip leidt dwars door de Verenigde Staten naar Los Angeles en vervolgens naar Mexico en de jungle van Centraal Amerika. Precies 80 dagen na vertrek komt de Oranje Trophy aan in Salvador de Bahia in Braziliƫ, waar de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tegen wereldkampioen Spanje wordt gespeeld. Er wordt ook geld opgehaald voor het goede doel.