Archief

Zaterdagvoetbal: Quintus wint periodetitel

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft aan de Lavendelstraat drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Kozakken Boys. De voormalige koploper ging met een 2-1 nederlaag huiswaarts. De tricolores namen een 1-0 voorsprong middels Niels Redert, waarna de aanvoerder een strafschop miste. Kozakken Boys kwam in de slotfase langszij, maar Kevin Vink bezorgde de thuisploeg in de blessuretijd de winst. Excelsior Maassluis is terug te vinden op een keurige vierde plaats.





Hoofdklasse B

FC 's-Gravenzande heeft en punt overgehouden aan het bezoek bij Smitshoek. Tot twee keer toe nam de thuisploeg in Barendrecht een voorsprong, waarna de Westlanders weer gelijk maakten. FC 's-Gravenzande staat na de 2-2 op een tiende plaats.





Tweede klasse C

De titelkandidaten HVC'10 en Be Fair liepen beiden tegen een nederlaag op. HVC'10 verloor in Ter Aar met 5-3 van TAVV. De Hoekse ploeg nam snel een 2-0 voorsprong, maar zag de thuisploeg daarna vijf keer op rij scoren voordat de eindstand werd bereikt. Be Fair verloor, tot groot genoegen van HVC'10, van Vitesse Delft. HVC'10 heeft drie punten voorsprong op Be Fair, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld.





Derde klasse C

Westlandia heeft de koppositie weer ingenomen. Op sportpark De Hoge Bomen haalde de thuisploeg uit tegen Zuiderpark. Het werd 13-1 voor de kampioenskandidaat. Westlandia en Honselersdijk gaan samen aan de leiding, maar Westlandia heeft een wedstrijd minder gespeeld en heeft een beter doelsaldo.





Vierde klasse D

Quintus en MSV'71 houden de druk op Maasdijk. De Heulse ploeg heeft na de overwinning op HBSS drie punten achterstand op de koploper met een wedstrijd minder gespeeld. Quintus stond 2-0 achter en wist in de laatste tien minuten de stand om te buigen naar een benauwde 3-2 zege. Quintus won door de overwinning de tweede periodetitel en is dus verzekerd van nacompetitie.





MSV'71 won op eigen veld met moeite van nummer voorlaatst Real Parbo. De bezoekers namen in Maassluis brutaal een 1-0 voorsprong. Invaller David Renes werd de gevierde man aan de kant van MSV'71. Hij bezorgde zijn ploeg met twee doelpunten de zege.

Verburch verloor de subtopper tegen Hermes DVS. In Schiedam won de thuisploeg met 3-0.



Karakteristieken



Excelsior M - Kozakken Boys 2-1 (1-0)

Niels Redert, Kevin Vink

Bijzonderheden: Niels Redert mist bij 1-0 strafschop





Smitshoek - FC'-Gravenzande 2-2 (1-1)

Domingos Lopes de Brito, Michiel van den Berg (strafschop)





TAVV - HVC'10 5-3 (2-2)

Jurgen Warbout, Remco Koornhof, eigen doelpunt





Westlandia - Zuiderpark 13-1 (4-0)

Joost van Schie (5), Silvester Steentjes (2), Boyd Rijnenberg (3).Barry Bronswijk (2) , Frank van der Deijl





Hermes DVS - Verburch 3-0 (2-0)





HBSS DVS - Quintus 2-3 (1-0)

Daniel van Holsteijn (2), Rob van Binsbergen





MSV'71 - Real Parbo 2-1 (0-1)

David Renes (2)