Zaalhandbal dames: winst Quintus; verlies Verburch

Virto/Quintus heeft de reguliere competitie afgesloten met een ruime overwinning op streekgenoot Hellas. De Haagse ploeg had nog een klein beetje hoop op het halen van de kampioenspoule, maar na het verlies tegen de Heulse ploeg is Hellas veroordeeld tot het spelen van degradatiehandbal.

In de Van der Voorthal was het niveau van de wedstrijd niet hoog. In de eerste helft bleven beide ploegen lang in het spoor van elkaar. Via een tussenstand van 8-8 ging Quintus toch met een voorsprong de rust in: 12-10. In de tweede helft kwam het kwaliteitsverschil duidelijk aan het licht. Hellas miste te veel speelsters en kon dat gemis niet opvangen. Na een 20-16 voorsprong won de thuisploeg met 25-17.

In de kampioenspoule treft Quintus landskampioen Dalfsen, VOC, SEW en DOS. De zesde deelnemende ploeg wordt E&O of Venlo, deze twee ploegen strijden in een onderling duel uit wie in de kampioenspoule gaat komen.

De topper tussen Gemini en Verburch is geëindigd in een overwinning voor de Zoetermeerse thuisploeg. In sporthal Oosterpoort ontspon zich een harde pot waarin beide ploegen het belang goed wisten in te schatten. Gemini won nipt met 21-20 en heeft de tweede plaats heroverd op Verburch. Gemini staat drie punten achter op koploper Veneco/VELO dat nog in actie moet komen. Verburch heeft vier punten achterstand op VELO.