Archief

Westlandlied is het 'beste idee'

Als de gemeente Westland van donderdag 19 tot en met zondag 22 juni haar tienjarig jubileum viert, wordt dat opgeluisterd met een modern Westlands volkslied. Dat Westlandlied is vrijdag uitgeroepen tot 'het beste idee van Westland'. Aart van den Berg, die het indiende, mag het nu gaan uitvoeren.

Burgemeester Van der Tak lichtte vrijdagochtend op WOS Radio toe dat er weliswaar al een Westlands volkslied is, maar dat het jubileum een goede gelegenheid is om een moderne versie te maken. Hij hoopt dat het Westlandlied bijdraagt aan eenheid in Westland

Van den Berg heeft voor ogen dat zoveel mogelijk mensen meewerken. Hij wil bij het nummer ook een clip maken, die wordt verspreid via sociale media. Daarin moeten onder meer wethouders, sporters en vooraanstaande kwekers voorkomen, maar ook bijvoorbeeld de bakker, een goed doel, ouderen of verstandelijk beperkten.

Alle Westlanders mochten meedoen in de zoektocht naar 'het beste idee van Westland'. Er kwamen tachtig inzendingen binnen. Tijdens de Wollebrancross op 25 januari maakte burgemeester Van der Tak een selectie van tien bekend. Daarvan kreeg het Westlandlied met 32% veruit de meeste stemmen.

Categorieen:
Westland Algemeen