Archief

Vernieuwde binnenstad Maassluis officieel geopend

Met een druk op een knop werden eind vrijdagmiddag de bedriegertjes (speels waterwerk) op de Markt in Maassluis in gebruik genomen, waarna burgemeester Karssen en wethouder Keijzer al eersten door de fontein heen liepen. Hiermee openden zij officieel de vernieuwde binnenstad van Maassluis.

De binnenstad wordt nu gekarakteriseerd door eenvoud en allure, aldus de burgemeester. Waar het voorheen rommelig oogde, is er nu eenheid gebracht in de bestratingen en zijn er enkele tientallen bomen geplant. Monumentale panden zijn aangelicht en twee oude elementen in het stadsgezicht zijn gerenoveerd: de Fortegrachtbrug en het Elektrisch Rioolgemaal aan de Jokweg.

Ook de Markt is op de schop gegaan. Deze oogt nu weer zoals is weergegeven op historische schetsen. Daaraan toegevoegd is een fontein in het midden van de Markt. Ook de Bloemhof is aangepakt. Deze biedt nu ruimte voor culturele activiteiten. Om het gebruik te bevorderen, zijn er tegen de Zuiddijk zitplaatsen gemaakt die functioneren als een tribune.

Burgemeester Karssen bedankte bij de opening met name het Fonds Schiedam, Vlaardingen en Omstreken. Dit fonds besloot in 2008 om Maassluis, Schiedam en Vlaardingen een miljoenenbedrag te geven om de drie binnensteden te revitaliseren, mits de gemeenten zelf ook een financiële bijdrage zouden leveren. Voor Maassluis droeg het fonds 5 miljoen euro bij.



Morgen (zaterdag) worden er van 10.00 tot 16.00 uur activiteiten gehouden om de herinrichting te vieren. Zo is er een vossenjacht, schminken op de Markt en een rad van fortuin.

Categorieen:
Maassluis Algemeen