Archief

Potentiële nieuwe locatie voor camping in Monster

Het college van Westland ziet het gebied rondom het kantoor van ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ) aan de Haagweg in Monster als potentiële nieuwe locatie voor een familiecamping die het hele jaar open is.

Dat heeft het college van B en W aan de gemeenteraad geschreven. Na diverse locaties te hebben bekeken blijkt die aan de Haagweg het meest kansrijk. De financiële haalbaarheid moet nader worden verkend, omdat op die plek eigenlijk woningbouw is gepland.

De camping moet een alternatief zijn voor De Molenslag. In de brief wordt nog eens aangegeven dat niets meer kan worden gedaan om die te behouden. De provincie houdt vast aan het omvormen van die camping tot natuurgebied. Dat was eerder aanleiding voor vrijwel alle fracties in de gemeenteraad om aan te dringen op een alternatief. Overigens is het nog onduidelijk of de huidige beheerder van Molenslag ook op de nieuwe locatie aan de slag kan.

Het terrein aan de Haagweg is 3,6 hectare groot, inclusief het gebouw van OBWZ. De loopafstand tot het strand is ongeveer 1 kilometer. Het terrein kan via de Haagweg worden ontsloten. Een voordeel van deze locatie is het OBWZ-gebouw, dat een functie kan krijgen op de camping. Ook de korte afstand tot zwembad De Boetzelaer geeft voordelen.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen