Archief

WOS Alert toont beelden van pinpasdieven

In het opsporingsprogramma WOS Alert zijn bewakingsbeelden te zien van drie daders, die elk een pinpas hebben gestolen en vervolgens geld hebben gepind. In het eerste geval werd op maandagochtend 18 november een pinpas gestolen in een supermarkt in Monster. Met diezelfde pas werden op meerdere locaties in de regio en in het buitenland forse bedragen gepind. Dat gebeurde onder meer bij een pinautomaat aan de Langestraat in 's-Gravenzande, waar camerabeelden van beschikbaar zijn.

In het tweede geval gaat het om een pinpas die op woensdag 15 januari werd gestolen uit een woning aan de Langestraat in 's-Gravenzande. Ook een briefje met daarop de pincode werd meegenomen. De dader staat op camerabeelden van een tankstation in Den Haag, waar hij met de pas sigaretten kocht.

De derde dader behoort waarschijnlijk tot een groep. Een klant van een supermarkt in Honselersdijk wilde afrekenen, terwijl deze groep achter hem stond. Via een slinkse babbeltruc wist de groep de pinpas van de man te stelen. Hier kwam het slachtoffer pas achter toen hij thuis was. Zijn pinpas was vervangen door een andere. Ook van zijn rekening werd een groot bedrag gehaald.

In de uitzending van WOS Alert worden ook successen naar aanleiding van eerdere afleveringen genoemd. Een verachte is aangehouden voor een ontploffing bij een woning in De Lier. Het bleek te gaan om een ruzie in de relationele sfeer. Ook heeft de politie naar dankzij reacties op een vorige uitzending een verachte in het vizier gekregen, die samen met een andere man een winkeldiefstal pleegde bij de Kruidvat in Monster.

Mensen die na het zien van de beelden weten wie de daders zijn of andere belangrijke informatie hebben, kunnen contact opnemen met de recherche van Bureau Westland op het nummer 070 - 424 1500. Anoniem kan ook via 0800-7000.