Archief

Jongeren weten mobiel activiteitencentrum te vinden

De jongeren in Maassluis weten Route25, een Amerikaanse schoolbus die functioneert als mobiel activiteitencentrum, steeds vaker te vinden. In 2012 werd de gele bus aangeschaft door de gemeente. In de tweede helft van dat jaar werd het ambulant jongerenwerk door 784 jongeren bezocht. In de eerste drie kwartalen van 2013 bezochten 1.616 jongeren het ambulant jongerenwerk.

De bus is daarnaast in de genoemde periode 12 keer ingezet voor andere evenementen. Hiermee zijn 548 jongeren bereikt. Daarnaast is Route25 zeven keer ingezet bij wijk- en buurtactiviteiten.



Bij gevallen van jongerenoverlast wordt door inzet van Route25 op die plekken opgetreden. Bewoners tonen zich volgens de gemeente Maassluis ook tevreden met de inzet van Route25. Zij beoordelen de jongerenvoorzieningen in de Gemeente Atlas 2013 met een 6.2 ten opzichte van een 4.8 in 2011.

Route25 organiseert verschillende activiteiten. Zo worden jongeren gestimuleerd om aan reguliere sportactiviteiten deel te nemen. De jongerenwerkers verzorgen ook voorlichting aan de jongeren die Route25 bezoeken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen