Archief

PvdA: PC Hooftlaan verkeersluw maken

De PvdA-fractie in Maassluis wil weten hoe ver het college van b en w is in het onderzoek om de PC Hooftlaan verkeersluw te maken. De fractie wil weten wat de mogelijkheden zijn om de snelheid te verlagen en of er opties zijn uitgewerkt om mogelijk het doorgaand verkeer te ontmoedigen of te verhinderen om zo de wegen vooral te benutten voor bestemmingsverkeer in plaats van doorgaand verkeer. Dit verkeer moet dan de Industrieweg of de Rozenlaan gebruiken.

Dit kan bijvoorbeeld bereikt worden door van de PC Hooftlaan een 30-kilometerzone te maken met verkeersdrempels, versmallingen en eenrichtingsverkeer. De PvdA zegt nog niet voor een bepaalde optie te kiezen. Eerst moeten deze goed onderzocht worden.

Verder wil de PvdA dat het college kijkt naar de parkeerplaatsen langs de PC Hooftlaan tot aan de zebrapaden. Overstekende kinderen zijn er slecht zichtbaar, omdat ze 'schuil' gaan achter de geparkeerde auto's. Daarnaast zegt de fractie dat veel bewoners klagen over het gebrekkige overzicht voor het verkeer vanuit de zijstraten.

Een aantal bewoners in de Vertowijk klaagt nog steeds over de hoeveelheid gemotoriseerd verkeer en de snelheid van dat verkeer over de Lijnbaan, vooral tijdens spitstijden. De fractie wil daarom dat het college in en rond het centrum kijkt naar de mogelijkheid om daar borden met 'woonerf' te plaatsen om duidelijker te maken dat hier maximal 15 kilometer peer uur gereden mag worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen