Archief

Maatregelen tegen files Sluispolder-Oost

De gemeente Maassluis neemt maatregelen om de recente verkeersopstoppingen in de wijk Sluispolder-Oost tegen te gaan. Sinds een van de twee ontsluitingswegen van de wijk is gesloten vanwege rioolwerkzaamheden, ontstaan er files die kunnen oplopen tot drie kwartier.

Een van de maatregelen is dat de groentijd van het verkeerslicht op de kruising van de Mesdaglaan met de Laan 1940-1945 wordt vergroot. Ook wordt de inzet van verkeersregelaars tijdens de ochtendspits overwogen.

Voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten is een tijdelijke alternatieve ontsluitingsroute aangelegd. Deze maakt een verbinding tussen de Laan 1940-1945 en Crabethstraat. Het idee van het CDA om het fietspad tussen de Sportlaan en de Korte Buurt tijdelijk toegankelijk te maken voor auto's in de ochtendspits, is vanwege de vele schoolgaande kinderen niet veilig, zegt de gemeente.

De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 7 maart. De aannemer zal in de tussentijd kijken naar mogelijkheden om tijdelijke ontsluitingsroutes te maken door rijplaten neer te leggen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen