Archief

Vakbonden en FloraHolland praten weer

FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond zitten weer aan tafel met bloemenveiling FloraHolland. Om het standpunt van de werknemers extra kracht bij te zetten, werd er maandagochtend toch gestaakt. Een groep van zo'n honderd medewerkers liep van het Carlton Hotel naar de veiling in Honselersdijk om zich daar te laten horen.

De bonden zijn al lange tijd met FloraHolland in gesprek over een nieuw sociaal akkoord. Toen vorige week dinsdag niet werd ingegaan op een ultimatum dat FNV en CNV hadden gesteld, werd besloten donderdag op vrijdag 24 uur te gaan staken. Zondag werd het werk opnieuw neergelegd.

FloraHolland heeft per brief aan FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond voorstellen gedaan voor verbetering van het huidige sociaal plan. Daarbij moet vooral worden gedacht aan een hogere financiële compensatie bij ontslag. Bij de bloemenveiling verdwijnen tweehonderd voltijdbanen, zo werd in oktober vorig jaar bekend. FloraHolland zegt dat er minder werk is en dat er daarom ook minder personeel nodig is.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen