Archief

Zaterdagvoetbal: VDL wint derby

Topklasse

Excelsior Maassluis revancheerde zich voor de fikse nederlaag tegen GVVV. In Rijssen behaalden de tricolores de grootste uitoverwinning van het seizoen. Mede-promovendus Excelsior'31 werd op eigen veld met maar liefst 4-1 verslagen. Niels Vonk was de gevierde man met een hattrick. Voor Excelsior Maassluis was het de tweede overwinning met 4-1, dit deed de ploeg ook in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede. De tricolores staan zesde op de ranglijst en heeft kans op winst van de tweede periode.

Tweede klasse C

VDL heeft de streekderby tegen MVV'27 in winst omgezet. Na een spannende wedstrijd stond een 3-2 overwinning op het scorebord. VDL staat op een zesde plaats. MVV'27 is terug te vinden op een zevende plaats.

Lyra pakte drie belangrijke punten voor rechtstreekse handhaving. In Pijnacker won de Lierse ploeg met 3-1 van hekkensluiter DSVP. Lyra heeft zes punten voorsprong op een p/d plaats.

HVC'10 behaalde eindelijk weer eens een klinkende overwinning. Op sportpark De Rondgang won de thuisploeg met 5-1 van degradatiekandidaat DUNO.

Vierde klasse D

Maasdijk zit in een dip. Na de winterstop wil het maar niet lukken met de koploper. Na het gelijkspel tegen HBSS en de nederlaag tegen DVO'32 kon Maasdijk het op eigen veld niet bolwerken tegen Hermes DVS. De Schiedamse ploeg trakteerde Maasdijk op de tweede thuisnederlaag en vertrok met een 3-2 overwinning.

Verburch kon voor de negende keer een driepunter laten aantekenen. Aan de Arckelweg won de Poeldijkse ploeg met 3-1 van DVO'32, dat vorige week Maasdijk zonder punten uit Vlaardingen liet vertrekken.

Karakteristieken

Excelsior '31-Excelsior Maassluis 1-4 (1-1)

Niels Vonk (3), Jorno Reurink

VDL-MVV '27 3-2 (1-2)

VDL: Melvin Louwen, Rodney Remmerswaal, eigen doelpunt

MVV '27; Lourens van Rooijen, Dion Dickhoff


DSVP-Lyra 1-3 (0-2)

Jack Binnendijk (2), Erwin Zeestraten

HVC '10-DUNO 5-1 (4-1)

Jurgen Warbout (3), Mathijs Benard, Michael van den Bos

Maasdijk-Hermes/DVS 2-3 (1-0)

Rob Vellekoop, Pawel Ujas

Verburch-DVO '32 3-1 (1-0)

Jim van Koppen (2), Sander Rens

De overige duels werden afgelast.