Zaalkorfbal: Dijkvogels wint, verlies Valto

Eerste klasse C

Het vertrouwen van ODO groeide de laatste weken en dat betaalde zich uit in een overwinning op Fortis en een gelijkspel tegen Sparta. Hier werd een punt toegevoegd na de uitwedstrijd tegen Vitesse. In Barendrecht speelde ODO met 19-19 gelijk tegen de nummer twee van de ranglijst. Door dit resultaat is het verschil tussen ODO en hekkensluiter HKC opgelopen tot drie punten. Volgende week kan de Maaslandse formatie rechtstreekse degradatie afwenden door minimaal gelijk te spelen tegen HKC. Een p/d-duel lijkt het hoogst haalbare voor ODO of in de resterende duels moet alles meezitten voor ODO en dan is rechtstreekse handhaving ook mogelijk.

Tweede klasse F

De spanning is volledig terug in de top van deze klasse. Koploper Valto werd in sporthal Vreeloo verslagen door ONDO. De 's-Gravenzandse formatie versloeg voor de tweede keer dit seizoen de Lierse opponent. Het zijn tot nu toe de enige nederlagen voor de Lierse ploeg. In 's-Gravenzande eindigde het duel in een 14-12 overwinning. In De Lier kregen de toeschouwers een spannende streekderby te zien. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder. De ruststand was 8-8. Valto leidde vier minuten voor tijd nog met 16-15, maar moest in de slotminuten toezien hoe ONDO de overwinning pakte met 19-18. ONDO is nu naast Valto en CKC Maassluis ook volgend seizoen verzekerd van de tweede klasse. Merwede won haar wedstrijd tegen Korbatjo en is naast Valto gekomen.

CKC Maassluis liep twee punten in op Valto en heeft met nog twee speelronden te gaan twee punten achterstand. In Spijkenisse kon CKC Maassluis maar moeilijk de tegenstander van zich afschudden, sterker nog de hekkensluiter had zelfs uitzicht op meer. Uiteindelijk konden de bezoekers met een 20-19 overwinning naar huis terugkeren. In de laatste minuut wist CKC Maassluis de winnende treffer te scoren nadat de gehele wedstrijd gelijk op ging. De ruststand was 10-10. In de tweede helft had CKC Maassluis een voordelige marge van drie treffers (12-15), waarna Olympia weer het voortouw nam en twee treffers scoorde (18-16). In de laatste tien minuten wist CKC Maassluis alsnog de zege veilig te stellen.

In het degradatieduel tussen Dijkvogels en Vlaardingen/Ridderhof deed de Maasdijkse formatie zeer goede zaken. Beide ploegen stonden gedeeld zesde en zaak was om te winnen om afstand te nemen van een rechtstreekse degradatieplaats. In Maasdijk buitte Dijkvogels het thuisvoordeel uit en won in een spannend duel met 16-15.Met nog twee speelronden te gaan heeft Dijkvogels twee punten voorsprong op de Vlaardingse ploeg. In de resterende speelronden ontmoeten zowel Dijkvogels als Vlaardingen dezelfde tegenstanders, namelijk ONDO en CKC Maassluis.