Zaalhandbal dames: winst VELO en Verburch

De druiven waren zuur voor WPK/Westlandia. De Naaldwijkse dames speelden een voortreffelijke wedstrijd tegen kampioen DSS, maar moesten uiteindelijk toezien hoe de bezoekers toch met de overwinning aan de haal gingen. In sporthal De Pijl stond na 10 minuten spelen een 2-3 voorsprong voor DSS op het scorebord. Westlandia nam het heft in handen en leidde na 20 minuten met 11-7. Na de eerste helft was de voorsprong vier doelpunten: 17-13. Na de pauze kon Westlandia de voorsprong vasthouden tot de laatste tien minuten. DSS was langzaam teruggekomen in de wedstrijd en haakte tien minuten voor tijd aan: 22-21. In de slotfase sloeg DSS toe en won met 29-25. Jenny van der Hoeven schoot tien keer raak.

De reserves van Virto/Quintus hebben een goede overwinning behaald tegen het laag geplaatste Internos. In sporthal De Lage Banken werd een pittige wedstrijd gespeeld. Quintus wist het één-tegen-één handbal van de thuisploeg te omzeilen door veel beweging. Suzie Otten was goed op dreef en mede door haar wist de Heulse ploeg de twaalfde zege van het seizoen binnen te halen. Na een voordelige ruststand van 13-10 won Quintus met 32-27.

Veneco/VELO heeft de uitwedstrijd tegen Hendriks Graszoden/Leudal in winst omgezet. In de Van Hornehal in Horn speelde de Wateringse koploper een zeer goede wedstrijd. Na de eerste helft had VELO een marge van vier treffers: 12-8. Na de pauze wist VELO deze marge te behouden en won uiteindelijk met 23-18. Patricia Zwinkels was zes keer succesvol in de afronding.

De voorsprong op Verburch blijft vier punten. De Poeldijkse ploeg won in de Jan van der Valk sporthal van AAC'1899. Verburch had wel enkele blessures, maar kon tegen de Arnhemse ploeg leunen op een goede teamspirit. Het werd een knappe 32-26 overwinning voor de thuisploeg. Verbruch blijft tweede op de ranglijst.