Archief

VVD: 'Met CDA en GBW gaan we failliet'

VVD Westland reageert verbolgen op de reactie van B en W op een artikel in het Financieele Dagblad over de grondposities van Nederlandse gemeenten en de financiële gevolgen ervan. Lijsttrekker Pieter Varekamp stelt: "De reactie van het college laat zich samenvatten als: 'er is niets aan de hand'. Maar wat ons betreft, is het tegenovergestelde waar."

Varekamp vervolgt: "Nog even en Westland is de financieel slechtst presterende gemeente van Nederland. Als we niet oppassen, gaan we met CDA en GBW failliet!"

De VVD haalt aan, dat Westland op de jongste lijst van schuldposities van gemeenten is gezakt naar plaats 400. En ondanks het feit dat de financiële situatie van Westland nu onder een vergrootglas ligt, ziet de VVD nog geen verbetering. Varekamp: "Bij de laatste raadsvergadering hebben wij helaas weer tegen menig plan moeten stemmen. Dat doen we niet omdat we zo graag tegenstemmen, maar omdat keer op keer een goede financiële onderbouwing voor plannen ontbreekt".

Als voorbeelden noemt hij het Meerjarenperspectief Gebiedsontwikkeling, de Groene Schakel in de Poelzone en het plan rond de slooppanden aan het Zuideinde in Naaldwijk. "Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van zaken waar de gemeente afgelopen vergadering mee kwam, maar waar geen kloppende begroting voor bestaat", betoogt Varekamp.