Archief

Roep om economie Maassluis te stimuleren

Het is hard nodig om de economie in Maassluis te stimuleren. Om deze reden hebben enkele raadsleden en mensen uit het bedrijfsleven het initiatief genomen om een Werkgroep Economie op te zetten. Die komt nu met een aantal actiepunten.

"In kringen van Maassluise ondernemers en de gemeenteraad is een beeld ontstaan dat aan het lokale economisch beleid onvoldoende aandacht wordt besteed en te weinig initiatieven worden genomen om de Maassluise economie een impuls te geven", aldus de werkgroep.

De werkgroep vindt onder meer dat Maassluis over moet gaan op citymarketing in plaats van alleen het puur promoten van de stad. Dat betekent dat bijvoorbeeld ook het bedrijfsleven en de verenigingen onder de aandacht moeten worden gebracht. Voor 1 januari zou de gemeente moeten komen met een uitgewerkte visie. Hierin moeten ook de haven, de Nieuwe Waterweg en de historische binnenstand worden meegenomen.

Deze aanbeveling doet de werkgroep op basis van eerder uitgevoerd onderzoek. In dit onderzoek kwam naar voren dat Maassluis meer naar buiten moet treden. Na de presentatie van de resultaten is de Stichting Promotie Maassluis opgezet. Dit is volgens de werkgroep echter niet voldoende.



Een aantal andere actiepunten die in het rapport van de werkgroep staan zijn:



  • Uitbreiding van de Museumhaven met een (kleine) jachthaven met voldoende faciliteiten.
  • Het houden van een jaarlijkse economische conferentie voor een betere samenwerking tussen de gemeenteraad en het bedrijfsleven. De eerste zou in oktober van dit jaar al moeten plaatsvinden.
  • Onderzoek naar het verplaatsen van in woonwijken gevestigde bedrijven in de hogere milieucategorieën. Het onderzoeksplan hiervoor dient uiterlijk 1 januari 2015 gereed te zijn.
  • Onderzoek naar de mogelijkheid voor het instellen van een ondernemersfonds voor in ieder geval de bedrijfsterreinen Kapelpolder en Nieuwe Waterweg.
  • Het openen van de Monsterse Sluis, uiterlijk op 1 januari 2016. Dit moet is plezierscheepvaart stimuleren. Ook wordt gevraagd naar een onderzoek om bruggen te openen.

Categorieen:
Monster Maassluis Algemeen