Archief

Laatste kans op behoud 17e eeuwse boerderij

Er is een laatste kans om een 17e eeuwse Maassluise boerderij te behoeden voor sloop. Als er een partij is, die de boerderij aan de Weverskade 118 geheel of gedeeltelijk wil verplaatsen, is eigenaresse Wilgenrijk BV, onderdeel van Lely, bereid om daarover te praten.

De boerderij moet plaats maken voor een tweede ontsluitingsweg voor de nog te ontwikkelen nieuwbouwwijk Dijkpolder. Deze ontsluitingsweg komt er pas, als in de Dijkpolder het aantal van 900 nieuwe woningen is bereikt.



Tegen de sloop van de boerderij heerst al langer verzet. Onder meer de Stichting 'Midden-Delfland is Mensenwerk' wil de boerderij behouden. De Historische Vereniging Maassluis diende vervolgens, samen met de Culturele Raad Maassluis, een petitie in tegen de sloop.



Zo goed als alle fracties in de gemeenteraad willen de boerderij behouden, maar de raad heeft in 2012 al ingestemd met het zogeheten masterplan. Hierop zijn contracten gesloten met Wilgenrijk. Pas daarna werd duidelijk, wat voor mogelijke historische waarde de boerderij heeft. Volgens wethouder Keijzer is het aanbod van Wilgenrijk om verplaatsing te overwegen, het hoogst haalbare.