Archief

Geen nachtapotheek meer in Westland

Westlanders moeten voortaan naar Delft, Den Haag of Schiedam, als zij gebruik willen maken van de nachtapotheek. Deze regeling voldoet aan de eisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Pleister op de wonde is, dat de apotheek aan de Stokdijkkade in Naaldwijk op zaterdagavond van 18.00 tot 20.00 uur open is.

De Westlandse apotheken hadden in het afgelopen najaar kenbaar gemaakt aan zorgverzekeraar DSW, dat zij wilden gaan stoppen met de nachtapotheek. Vervolgens hebben zij afspraken gemaakt met de dienstapotheken in Delft, Schiedam en Den Haag over de toestroom van extra patiƫnten en informatie-uitwisseling.

Voorkeursapotheek voor de nacht is de Buitenhof Apotheek aan de Rossinistraat in Delft. Met deze apotheek hebben de Westlandse apotheken namelijk een elektronische koppeling voor medicatiebewaking (OZIS).

Onlangs maakte de fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) zich zorgen over de mogelijke verdwijning van de nachtapotheek. GBW stelde in schriftelijke vragen, dat een nachtapotheek een basisbehoefte is en daarom niet uit de gemeente zou mogen verdwijnen. Het college van B en W was het daarmee eens, maar moest erkennen hier geen zeggenschap over te hebben.