Archief

Medewerkers FloraHolland gaan staken

Bij veilingconcern FloraHolland zullen vakbondsleden in de nacht van donderdag op vrijdag een 24-uurs staking beginnen. Dit hebben FNV Bondgenoten en de CNV Dienstenbond dinsdagmiddag laten weten, nadat om 12.00 uur hun vorige week gestelde ultimatum was verlopen.

De directie van FloraHolland heeft formeel laten weten, niet op de eisen van de vakbonden voor een beter sociaal plan in te gaan. De bonden willen betere afspraken voor een nieuw sociaal plan met een looptijd van twee jaar. Zij willen dat de regelingen minimaal gelijk zijn aan die in het oude sociaal plan, dat afliep in juli vorig jaar.

Vanaf nu worden er al prikacties gehouden, waarbij onder meer te denken valt aan extra werkoverleg of door heel stipt alle veiligheidsregels op te volgen, waardoor er vertragingen ontstaan. Ook is er iedere morgen om 8.00 uur een fluitconcert op de werkvloer, waarbij de directie teruggefloten wordt door de medewerkers.

"Het overleg kan nu alleen nog vlot getrokken worden als FloraHolland op formele wijze onze eisen honoreert", aldus de bonden.?

Categorieen:
Algemeen