Archief

Blaffende hond leidt naar hennepkwekerij

Medewerkers van de Dierenpolitie hebben in Maassluis per toeval een hennepkwekerij ontdekt in een woning in de Boogertstraat. De twee bewoners zijn direct aangehouden, op grond van overtreding van de Opiumwet. Aanleiding om naar de woning te gaan, was een melding van vrijwilligers van Buurtpreventie Maassluis over een mogelijk verwaarloosde hond.

De hond was volgens de buurtpreventen al drie dagen de woning niet uit geweest; het langdurig geblaf trok de aandacht. Het gemeentelijk team Handhaving en Toezicht heeft de melding in onderzoek genomen. De Dierenpolitie en medewerkers van het handhavingsteam hebben maandagavond in de woning een gesprek gehad met de eigenaren van de hond.

Terwijl ze binnen aan het praten waren, roken zij een sterke hennepgeur. Er is vervolgens een onderzoek ingesteld, waarbij in verschillende ruimtes in totaal 534 hennepplanten en ruim 1,5 kg gedroogde henneptoppen in zakken werden gevonden. De recherche van de politie-eenheid Rotterdam Waterweg stelt een vervolgonderzoek in naar de activiteiten die in het pand hebben plaatsgevonden. De hond is door de dierenambulance overgebracht naar een dierenasiel.

In de bekendmaking stelt de gemeente Maassluis: "Opvallend bij veel opgerolde hennepkwekerijen is, dat omwonenden achteraf aangeven dat zij regelmatig een hennepgeur hebben geroken. Alle partijen die hennepkwekerijen bestrijden, roepen dan ook op om bij hennepgeur - als de buren bijvoorbeeld niet roken of niet aanwezig zijn - altijd een melding te doen. "De melding zal te allen tijde vertrouwelijk in behandeling worden genomen", aldus de gemeente.

Categorieen:
Maassluis Algemeen