Archief

'Maak boa's onderdeel van veiligheidsteam'

De buitengewone opsporingsambtenaren (boa's)van de gemeente Westland moeten beter worden aangestuurd, vindt GemeenteBelang Westland. Zij dienen onderdeel te zijn van een breder veiligheidsteam, stelt de partij.

De boa's zouden nu voor veel burgers een doorn in het oog zijn. "Nietszeggende kleine overtredingen worden vaak zonder pardon bekeurd en zorgen voor onnodige irritaties. Ook moeten de boa's worden ingezet op uren die er toe doen", aldus GemeenteBelang.

Lijsttrekker Arne Weverling is van mening, dat er een veiligheidsteam moet worden gevormd. "Onder leiding van de politie kunnen buurtpreventen, boa's en particuliere beveiligers veel meer informatie met elkaar delen. Neem alle partijen serieus en werk op basis van een prioriteitenlijst die samen met wijkbewoners, verenigingen en bedrijven wordt opgesteld", aldus Weverling.

Hoewel de geregistreerde criminaliteit is gedaald, wijst hij op signalen over drugsgebruik en het afglijden van jongeren naar het criminele circuit. GemeenteBelang is daarom voorstander van een tweejaarlijkse leefbaarheids- en veiligheidsmonitor, waarmee inzicht ontstaat hoe burgers de effectiviteit van beleid beleven. "Samen met objectieve cijfers levert dat een goed beeld op", vindt de partij.

Categorieen:
Westland Algemeen