Archief

Informatiemiddag over gezonde schoolpleinen

In maart kunnen scholen subsidie tot 50.000 euro aanvragen voor het realiseren van een gezond schoolplein. Met het oog daarop organiseren het Platform Duurzaam Westland, de Westlandse Natuur- en Milieu Educatie, de Eerste Westlandse Montessorischool en Green2live volgende week een informatiebijeenkomst.

Westland kent nog veel 'versteende' schoolpleinen en meerdere basisscholen zijn dan ook bezig om deze natuurlijker en avontuurlijker te maken. Zo'n nieuw schoolplein wordt gebruikt als buitenlokaal en bevat groene elementen die een positieve invloed hebben op de zintuigen, motoriek, creativiteit en het concentratie- en denkvermogen.

Tijdens de bijeenkomst komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de voordelen van een groen schoolplein en waar men rekening mee moet houden bij de aanleg ervan. Daarnaast dient de Montessorischool als voorbeeld hoe dit proces vorm kan worden gegeven. Tot slot komt aan bod welke regelingen er zijn en wat er nodig is om aanspraak te maken op die regelingen.

Iedereen die zich hierin interesseert, is op donderdag13 februari van 15.45 tot 17.00 uur welkom bij de school aan de Madeweg 34a in Monster. Men kan zich aanmelden door te mailen naar info@duurzaam-westland.nl of te bellen met 0174-670.810.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen