Archief

Zaalhandbal dames: VELO en Verburch winnen

Eerste divisie

De wedstrijd tussen United Breda en WPK/Westlandia is niet doorgegaan. De aangewezen scheidsrechters konden niet aanwezig zijn. Een arbiter was betrokken bij een autobotsing en de ander was door zijn enkel gegaan. Het NHV had geen vervangers voorhanden. De wedstrijd wordt waarschijnlijk op woensdag 19 februari aanstaande ingehaald.

Tweede divisie B

Venco/VELO heeft de voorsprong tegen Gemini uitgebouwd met een punt. De Wateringse dames wonnen zelf van Wings en Gemini speelde gelijk tegen MHV'81. De voorsprong van VELO bedraagt nu vijf punten. Gemini heeft een wedstrijd minder gespeeld.





In de VELOhal opende VELO niet goed. De bezoekers uit Loosduinen namen een 7-3 voorsprong. De thuisploeg schrok wakker en wist voor het rustsignaal de achterstand om te buigen in een minieme voorsprong: 11-10. Samira van Oosten leidde haar ploeg uit de moeilijke fase met vijf treffers. Na de pauze wist zij niet meer tot score te komen, maar zij werd wel topscorer aan Wateringse zijde.





Na de pauze zette VELO definitief orde op zaken. Wings kon wel bijblijven, maar moest toch genoegen nemen met een 19-16 nederlaag in Wateringen. Voor VELO een opsteker na de verliespartij tegen Foreholte. Daarnaast wist de ploeg in de breedte goed tot scoren te komen. Volgende week wacht de uitbeurt bij Hendriks Graszoden/Leudal. De eerste onderlinge wedstrijd werd met 21-18 door VELO gewonnen.





Verburch haalde twee belangrijke punten uit het vuur bij Iason en het pakte voor de zevende keer op rij de overwinning. In sporthal De Polfermolen in het Limburgse Valkenburg ontspon zich een harde wedstrijd waarin beide ploegen streden voor elk punt. De Poeldijkse ploeg haalde de rust met een 12-11 voorsprong. Na de pauze bleef het de gehele wedstrijd spannend. In de slotfase wist Verburch de zege veilig te stellen. Met een 26-25 overwinning ging Verburch terug naar Poeldijk. Door dit resultaat staat Verburch tweede op de ranglijst met vier punten achterstand op VELO.