Archief

Overige sporten: wisselende resultaten regio

Rugby



Degradatiepoule ereklasse

The Hookers heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de degradatiepoule van de ereklasse. De kustbewoners wonnen in en tegen Amstelveen met 10-5. The Hookers maakt nog kans op het spelen van de finale om de Nationale Plate, maar is ook nog niet veilig in de strijd tegen een p/d-plek.

Volleybal



Heren, tweede divisie


VELO had dit weekend geen schijn van kans tegen VC Allvo. De Wateringers verloren met 4-0. VELO staat nog in de middenmoot, maar is nog lang niet veilig in de strijd tegen degradatie. Alle ploegen staan vlak bij elkaar.



Heren, eerste klasse


Zowel Monza als PQV Pijl Solutions blijven in de problemen zitten. De Monsterse fusieclub ging in Delft met 4-0 kopje onder tegen Kratos '08. PQV speelde wel een knappe wedstrijd tegen HPSV, die uiteindelijk toch door de politiemannen met 3-2 werd gewonnen.

Dames, promotiedivisie

VELO heeft het uitduel tegen Timios met 1-3 gewonnen. Na deze zege op de hekkensluiter staat de ploeg uit Wateringen nog steeds in de middenmoot en heeft het niets meer te winnen of te verliezen. Alleen de sportieve eer telt nog in het restant van de competitie.

Dames, tweede klasse

Monza heeft dit weekend met 3-1 verloren van het derde team van Timios. Deze verliespartij heeft echter weinig gevolgen, Monza staat veilig in de bovenste zone van de middenmoot.

Waterpolo

Heren, derde klasse bond

ZV Westland heeft meer afstand genomen van de onderste plaatsen. In zwembad Maesemunde in 's-Gravenzande wonnen de Westlanders met 9-6 van Sassenheim. ZV Westland is alleen in theorie nog te achterhalen door de andere degradatiekandidaten.

Dames, derde klasse rayon

De dames van ZV Westland hebben de regionale derby tegen D'elft niet naar zich toe kunnen trekken. De bezoekers wonnen met 4-6. ZV Westland staat ook hier veilig op de zevende plaats.

Basketbal



Dames, promotiedivisie

Green Eagles heeft een zeer nuttige zege behaald. In de zeer spannende uitwedstrijd tegen US won de formatie van trainer Jeroen Derksen nipt met 57-58. Dit waren broodnodige punten om te kunnen klimmen op de ranglijst.

Heren, eerste klasse rayon

Ook de heren van Green Eagles boekten eindelijk weer eens een ruime zege. De ploeg uit Maassluis won in de Wethouder Smithal met 81-65 van Cangaroes.



Heren, tweede klasse rayon


Westland Stars 1 heeft zaterdagmiddag verloren van de Haagse basketbalvereniging The Jumpers. Hoewel de Stars sterk startten, werd het uiteindelijk 79-70. De nederlaag is een nieuwe domper op de ambitie om dit seizoen te promoveren naar de eerste rayonklasse.

De ploeg verkeek eind vorig jaar de eerste kans van het seizoen op promotie en verloor daarna de eerste twee wedstrijden van de voorjaarscompetitie. Vorige week werd thuis nog wel gewonnen van Binnenland, waaruit de ploeg nieuwe motivatie putte. Zaterdag lieten de Westlanders, die door blessureleed bij diverse spelers slechts met zeven man aan de start verschenen, zich echter afbluffen door de Haagse Jumpers.