Archief

Zaterdagvoetbal: Maasdijk onderuit in Vlaardingen

Topklasse

Excelsior Maassluis is tegen een grote nederlaag aangelopen. GVVV, dat in de heenronde al wist te winnen van de tricolores, versloeg aan de Lavendelstraat de thuisploeg met 4-1. Dit was evenals de 3-0 nederlaag tegen Katwijk de grootste thuisnederlaag van het seizoen.

Tweede klasse C

Naaldwijk heeft in de streekderby tegen MVV'27 de grootste (uit)overwinning van het seizoen behaald. De witkielen versloegen op sportpark De Commandeur de thuisploeg met maar liefst 5-2. Voor MVV'27 was het de grootste competitienederlaag dit seizoen. Naaldwijk staat negende. MVV'27 is als zevende geklasseerd.

Sportclub Monster blijft goed meedraaien in de subtop. Op sportpark Polanen won de thuisploeg moeizaam van hekkensluiter DSVP: 3-2. Sportclub Monster staat op een vijfde plaats.

Lyra beleefde een zware middag tegen subtopper Valken'68. De Lierse ploeg verloor op eigen veld met 2-0. Lyra staat nu op een tiende plaats. VDL behaalde een puntendeling in Scheveningen en blijft daardoor goed meekomen in de subtop. SVC'08 en VDL speelden met 1-1 gelijk.

Derde klasse C

Honselersdijk heeft het doelsaldo flink opgeschroefd en blijft koploper. Op sportpark De Strijphorst won de thuisploeg met maar liefst 18-0 van hekkensluiter Zuiderpark. De vraag is nu nog hoelang Zuiderpark nog blijft spelen in deze klasse. De tweede periodetitel is nog niet binnen.

Westlandia, dat enige weken stilstond, wist op sportpark De Hoge bomen met 1-0 te winnen van Ariston'80. De Naaldwijkse ploeg staat nog steeds derde op drie punten achterstand op Honselersdijk, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld.

Vierde klasse D

De verrassing kwam uit Vlaardingen waar koploper Maasdijk kopje onderging tegen DVO'32. De thuisploeg won verrassend met 3-1. Het was de tweede nederlaag van Maasdijk dit seizoen.

Quintus wist te profiteren van de misstap van de koploper. Aan de Leeuwerik won de Heulse ploeg met 9-3 van HPSV. De achterstand bedraagt zes punten, maar Quintus heeft één wedstrijd minder gespeeld.

MSV'71 blijft derde na de 5-3 overwinning op Hillegersberg. De achterstand op Maasdijk bedraagt zeven punten. Verburch verloor in Rotterdam met 5-2 van NOCKralingen en is nu terug te vinden op een zesde plaats.

Karakteristieken

Excelsior Maassluis-GVVV 1-4 (0-1)

Jorno Reurink

Lyra-Valken '68 0-2 (0-2)

Sportclub Monster-DSVP 3-2 (1-2)

Ruud Zuyderwijk, Michael Jager, Jordi van Maanen

MVV '27-Naaldwijk 2-5 (0-1)

MVV '27; Laurens van Rooijen, Milano Naarden

Naaldwijk: Henri Kraan, Laurens Bouritius, Jacco Wevers, Johan de Bloois, Roy Middelburg

Bijz; Roel Nootenboom mist strafschop (MVV '27)

SVC '08-VDL 1-1 (0-0)

John Bekker

Honselersdijk-Zuiderpark 18-0 (7-0)

Kenan Muminovic (5), Leon de Brabander (3) Ralph Heskes (3), Jeroen Vogels (4), Nick van Rhee, Nando Kok, , Mourad Naimi,

Westlandia-Ariston '80 1-0 (0-0)

Joost van Schie

Quintus-HPSV 9-3 (6-2)

Roy van Velden (3), Daniël van Holsteijn (3), Randy Dieke (2) , Erik Verbeek

DVO '32-Maasdijk 3-1 (1-1)

Martin de Zeeuw

Hillegersberg-MSV '71 3-5 (1-3)

Bryan Vermeulen (2), Dylan Dijksman, David Renes, Bas Lankwarden

NOC Kralingen-Verburch 5-2 (2-1)

Jorn Mieog, Sven van der Meer

De volgende wedstrijden werden afgelast:

FC 's-Gravenzande-Xerxes/DZB

TAVV-HVC '10

TAC '90-KMD